Blog

Dinamitzant el comerç de bicicletes a Catalunya

Des de 2007, el Gremi de Comerciants de Bicicletes amb l’ajuda de la Generalitat de Catalunya ha posat en marxa un pla de tipologies de negoci elaborat per l’empresa SIGMA Servicios Profesionales para Asociaciones per tal de dinamitzar el seu sector.

Aquest pla ha estat elaborat desprès d’un estudi aprofundit del sector on han participat 50 establiments, nombrosos consumidors i experts. El pla concloïa que per adequar l’oferta a la demanda actual on existeixen diferents tipus d’usuaris i el ciclisme s’ha diversificat tant, els petits comerços no poden competir amb les grans superfícies especialitzades ni en lideratge de costs ni en diferenciació de producte. Per això, per tal de subsistir els establiments han de centrar els seus esforços a atraure les diferents tipologies de ciclistes actuals: cicloturistes, ciclistes urbans, ciclistes esportius o ciclistes radicals. Els petits comerços han de saber que la seva força es troba en oferir-les un bon servei, que en aquest cas pot venir acompanyat d’un taller de reparació, lloguer de bicicletes, punt d’informació, així com de totes les activitats annexes a la bicicleta: sortides, curses, campionats, formació tècnica, etc.

En aquest moment més de 80 establiments han estat assessorats per SIGMA dins d’aquest pla de dinamització i més d’un 20% d’establiments s’han aprofitat dels ajuts de la Generalitat als comerços per fer diferent tipus d’inversions: reformes, programes de gestió, pagines web, etc. Les ajudes de la Generalitat rebudes pel Gremi de Comerciants de Bicicletes i els establiments sumen actualment als 94.878 euros. A més el Gremi ha ofert els seus associats un servei de consultoria a través de SIGMA per a projectes de reformes o d’especialització, d’assessorament de gestió i de dinamització del negoci.

Tags: , , , , , , , , , , ,

No comments yet.

Deja una respuesta

17 + siete =